söndag 29 juni 2008

Skratt & vin............

En trevlig lördag kväll blev det med MYCKET vin och en massa skratt!!! Sånna kvällar skulle man behöva ha lite oftare. Det kändes lite tungt att vakna i morse men det var det värt. Så tack tjejer för en trevlig kväll .....kom snart tillbaks






Söndagen tillbringade jag hemma hos mina föräldrar .....självklart så hjälpte jag dom att rensa lite ............


Det är nog snart dags för dom att flytta till något mindre eftersom pappa behöver mer och mer hjälp och deras hus har för många trappor ......Så nu försöker vi rensa så gott det går ! Ja fy sjutton för att bli gammal .........

Den här sommaren blir ju lite trist eftersom vi inte åker till vårt hus i Serbien men samtidigt så är jag glad att vi är hemma så att jag kan hjälpa mina föräldrar .......hade vi åkt så hade jag antagligen haft väldigt dåligt samvete .

Nu hoppas vi bara på att Sverige ska få lite sol så att vi kan sola och bada !







Det här söta huset köpte jag på Lantliv när vi var i Leksand under midsommarhelgen!

Ha nu en trevlig solig varm vecka ......det tänker jag ha !!!








fredag 27 juni 2008

Sakta men säkert--.........

Ja inte går det fort här inte ! men nu börjar ungarnas rum ta lite form i alla fall.
Ordning och reda råder hos Alexander ♥....parfymflaskor och hjälm!



Även datorbordet är städat och ordningsamt!!! Nu får vi hoppas att det ser ut så ett tag (fast han är ganska så duktig på att hålla ordning men ser tyvärr inte damm!



Filips♥ rum är det värre med .....undvek att fota golvet som är täckt med pokemon kort som ska sorteras och högar med videofilmer...........ni vet sånna där stora gamla VHs filmer som han vägrar att skiljas från.
Jag hade tänkt mig lite stjärntema i Filips rum. Kikade in på reabutiken (Hemtex) i går och hittade stjärnkuddar! I dag ska vi försöka ta oss till Rusta och kolla efter lite mer stjärnigt.


Den här fina ljuslycktan från Pentik fick jag av en jobbarkompis som sommarpresent ! Tack snälla Leena♥ !

Ha en bra dag ♥♥

söndag 22 juni 2008

Midsommar i Leksand..........

I torsdags åkte vi upp till Leksand för att "titta " på svensk midsommar........

Vi hade bokat rum i en gammal skola i byn krökbacken ......en väldigt liten by och en väldigt gammal skola !


Filip fick klart den finaste sängen !!! en riktigt gammal järnsäng som jag gärna hade tagit med mig hem,,,,,

Midsommar lunchen intogs vid en liten fin sjö (Opplimen) ......här hade vi lite tur med vädret ......precis när vi var klara så började det droppa !


Vi sprang till bilen och styrde mot Tällberg . Nu hade vi tur med vädret igen ! Himlen sprack upp och solen tittade fram ! Vilken utsikt .....tom tonåringen tog upp mobilen och fotade! Vi fikade och tittade på lite fint hantverk .

Sen var det dags att åka tillbaks till Leksand för att gå på tivoli och vänta på att majstången skulle resas,,,,,,,,,,,,,,,


Fast när vi kom fram så var det dax igen för REGN!!! Inte ett stilla sommaregn utan ett ÖS REGN!!!!

Men titta!!!! Himlen sprack upp lagom till att stången skulle resa till tonerna av Gärdebylåten!

Jag kan ju berätta att vi var inte ensamma där ......25tusen människor !!! Inte för att jag fattar hur dom kom fram till den siffran (vad då är det någon som går omkring och räknar????!!!) Tyvärr så fick jag inte kvällens höjdpunkt med på bild ......jag lyckades få min tonåring att dansa små grodorna runt stången 2 varv!!!! (kostade mig visserligen 200 kronor men det var det värt!!! Herregud så vi skrattade!!!
När vi ändå var i Leksand så var jag ju tvungen att besöka huset som jag bodde i som barn!!! Det var en märklig upplevelse .......hade turen att träffa på den nya ägaren på tomten så jag bad att få fotografera lite så att mina föräldrar fick se! det fick jag så klart och jag fick även komma in och titta! Det huset som jag bodde i på 70talet var nybyggt och stort!!! Men det huset som jag nu gick in i var slitet och litet??? kan det bero på att det är 34 år sen som jag var inne i det sist och att jag var liten då?!!! Hursom helst så var det kul att se!

Självklart så gjorde jag ett besök på butiken Lantliv och där blev det lite shopping......men det får ni se en annan dag!

Nu ska jag fortsätta att njuta av SEMESTERN!!!!!!!!!!!!!!













onsdag 18 juni 2008

ÄNTLIGEN!!!!!!!

SEMESTER......SEMESTER........SEMESTER!!!!!!!!


Nu så har jag jobbat sista dagen för det här läsåret!!!! Så skönt så att det inte är sant! Måste nästan nypa mig för att fatta att jag inte drömmer!



Nu ska vi bara hoppas att det blir en fin sommar eftersom vi stannar hemma i Sverige i år också! Bilderna är tagna för 2 veckor sen en varm och solig dag i Vaxholm.


I morgon åker vi upp till Leksand för att titta på äkta Svensk midsommar ......eftersom vi har tillbringat dom senaste 7 somrarna i Serbien så har mina barn noll koll på vad midsommar är .....hoppas nu bara att det inte regnar på oss! Ha en trevlig MIDSOMMAR!!!!!!


måndag 16 juni 2008

Rört på mig....

I dag har vi haft friskvård på jobbet med prova på aktiviteter.......

Testade först linedance och det var jätteskoj när man väl fattade stegen!!!

Nästa aktivitet var apsvår och skitjobbigt men jättekul!!!

AFRIKANSK DANS!!!!!!!!!!!!!




Får väl ta och bjuda på en bild på mig själv så att ni inte tror att jag hittar på .....jag var med! (bildena har jag lånat (snott) av Elena eftersom klantiga jag inte hade kameran med) Jag var helt slut efteråt och svetten bara rann ......så nu har jag rört på mig för ett tag fram över!!!!

Snart är det ju semester och mina jobbarkompisar måste ju få varsin sommrig tändsticksask!





Tur att jag har vänner med trädgård så att jag får njuta av PIONER!!!
Det är en av mina favoritblommor.

Nu är det bara 3 dagar kvar till semestern.....nedräckning!

söndag 15 juni 2008

Fest ........

I fredags var det dax för den årliga sommarpersonal festen.
Vi bjöds på en himla massa mat på en Libanesisk restaurang...............

Det åt ,dracks och smaskades för fullt ..........fat efter fat med massa spännande mat .........................

Fast en del rätter var lite för spännande ! Men vad då man behöver ju inte smaka på allt!

Självklart så blev det lite magdans uppvisning

Nu så är det bara 4 ynka dagar kvar till semestern! Ska bli så himla skönt .......startar med en 2 dagars tripp till Leksand för att kolla på midsommarstång ,knätoffsar och kyrkbåtar.

Sen så har jag en JÄTTE lång "att göra lista "

Som tex att slutföra målandet av köket som påbörjades förra sommaren .....här går det inte fort inte!

Slutar dagens inlägg med att (äntligen)hälsa ELENA välkommen till blogg världen!

onsdag 11 juni 2008

Avslutningsdag!

Så var det över....nu så har barnen äntligen SOMMARLOV!!!!!


Som den goda modern jag är så prioriterarjag självklart avslutningen i mina egena barns skola! Efter en låååång stund på skolgården med lååånga tal och sång så var det dax för ettorna att sjunga för oss i aulan. Ni ser väl den lilla gossen i rutig skjorta? Han är stor nu och har slutat ettan!!! Barnen sjöng vackert och självklart så grät jag en skvätt"! Inte så mycket för att mitt lilla gull stog där ,mest för att det var en liten flicka som brast i storgråt på scen och sa MIN PAPPA ÄR INTE HÄR!!!!! Lyckligtvis hade pappan bara gått lite vilse ....men jag hann svära en lång harang (mycket tyst) över föräldrar som inte fattar hur viktigt det är att komma på avslutningen!

Efter Filips avslutning (Alexander är inte så ivrig att ha med mig på avslutningen...) så stressade jag i väg till min skola där vi också hade avslutning.....men som sagt jag prioriterade mitt eget barns ,,,,,,,så den missade jag! Men lite blommor fick jag iallafall!

Självklart så överlämnade Filip presenter till fröken och fritidspersonalen.......badbomber till fritids!!! Jag köper alltid (nästan) presenter till skolpersonalen som kan ätas eller förbrukas .......så himla kul är det inte att få porslinskatter och kaffemuggar (om dom inte är vita och fina!) Har man jobbat typ i 100år så blir det rätt mycket sånt! Nä choklad ,blommor odyl. är bättre.



I Alexanders klass var det bara han och en annan kille som hade presenter till lärarna....skandal! jag är i alla fall stolt över min son som fortfarande vill ge trots att han går i åttan!

Nu är det inte många dagar att jobba.......sen är det SEMESTER!!!!!
Ha det så bra ......vi hörs snart igen!!!

onsdag 4 juni 2008

Stressigt.......

Utflykter....matsäckar....kvällsevenemang,,,.....svettigt.....trötta barn....trött MAMMA!!!!!

Jag tror att det är läge för en liten bloggpaus ...annars är det risk för att ni bara får läsa gnäll.......

Jag återkommer när skolavslutningen är över. Ha det så bra alla mina vänner!

bild hämtad från Mateus !