onsdag 29 juli 2009

Nu är det lite tomt här hemma.......

Det blir inte mycket bloggande av ....,
All min energi går åt till att hjälpa mina föräldrar så gott jag kan , pappa försvinner mer och mer från verkligheten . Hemtjänsten hjälper till så mycket det går men han är inte speciellt mottaglig för hjälp utifrån . Men nu verkar vi ha fixat en vårdplats till slutet av augusti så att vi (främst mamma) får lite vila . Fy fan för att bli gammal !!!!

Tomt , ja det är precis vad det är här (i alla fall nästan) ...i söndags satte jag min "lilla" son på flyget till farmor & farfar...(Serbien)..Han ska stanna där till 12 augusti . Det tog lång tid att besluta sig för att han skulle få åka ensam men kände till slut att han måste få lite semester ...Resan gick bra men shit vad nervös jag var innan jag visste att han var framme . Men nu är han där och allt är bra . Han klagar lite på värmen (40grader) ...men jag skulle gärna ha lite av den värmen för vädret här är ju skit!!!



Han skulle strypa mig om han visste att jag la ut det här fotot ...men jag tar risken för han är ju 300 mil bort!


I går så fixade jag lite i mammas trädgård som har fått på tok för lite uppmärksamhet den här sommaren.




Men blommar gör det i alla fall för fullt och om man tar lite närbilder så syns ju inte allt ogräs ...


Klippa gräset skulle jag göra ...flyttade på gräsklipparen och vad låg under ? Jo dom här typerna ...fasiken vad jag skrek för i mina ögon så var det förstås en orm som låg där ...med en mask bredvid sig ! Tänk så fel det kan bli med livlig fantasi .....




Annars händer inte så mycket här . Städar , fixar , rensar , möblerar om och SHOPPAR.....vad får ni se när jag orkar fota !
Nu ska jag och Filip sova för i morgon ska vi göra något skoj , vi ska åka till TOMTIT!
Ha det bra i sommar Sverige !!!




lördag 18 juli 2009

Pausen tillfälligt slut....

Hejsan Svejsan!
Nu har jag pausat ett par dagar och fått nya bloggkrafter!!!
Vad har jag nu gjort under min lilla paus ?? Jag ska bara skriva om det roliga ......en del pysslande har det blivit (bra terapi så att man glömmer bort att tänka på det som inte är så kul just nu...)
Grannen fyllde 80år i onsdags och det firade vi med en hejdundrande fest (så då kanske ni förstår vad jag gjorde i torsdags?? Ja just det ingenting....)
Självklart så gjorde jag ett kort till henne!
I söndags fyllde min "bebis" 9år!! Inte klokt vad tiden går .....barnen blir äldre ..mamman blir också äldre HJÄLP!!!!





Födelsedagen firades på Heron City där vi spelade bowling (jag vann första serien #stolt# )
Sen roade sig ungarna (och pappan) med alla spel som slukar pengar ....själv så kollade jag runt lite på Hemtex ....(som iof också slukar mina pengar ...) God mat åt vi också!



I DAG HAR JAG VARIT PÅ TURIST RESA TILL ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

HAMMARBY SJÖSTAD!


Pendeltåg och tvärbana sen känns det som att man har hamnat utomlands !!!
Så nära stan men så annorlunda och fint!







Kompisen Bia och jag var och hälsade på vår vän och kollega som har flyttat till denna lilla vackra "stad" !




Visst ser jag ut som en riktig turist!???

När det var dax att åka hem så tog vi båten till söder!
Promenerade i solskenet till Skanstull . Det kändes som en riktig turist dag!

I morgon ska det tydligen regna (det har börjat lite smått redan i kväll) då ska jag ta och städa lite , måla panelen i köket , skrapa badrumsfönstret , möblera om lite ....eller läsa en bok !
Vi får se vad det blir!

Ha det så bra!

onsdag 8 juli 2009

Dax för en sommar ......


Känner att det är dax för en liten paus då det är så mycket annat i mitt liv just nu....................hur lång paus det blir vet jag inte!
Ha det bra i sommar vädret!
Posted by Picasa

fredag 3 juli 2009

Premiär!!!

Första inlägget på min nya DATOR!!! Hårdisken är räddad från den gamla och jag har fått en ny laptop....den gamla hårdisken ska kopieras över tids nog!
Vilket väder vi har haft ....nästan på gränsen till för varmt . Vi har legat på stranden (och i vattnet ) och slöat i flera dagar . Faktiskt så var det riktigt skönt att vakna till ljudet av smattrande regn mot fönstret i morse .

Jag vet inte om det har varit den tryckande värmen som har gjort att jag har glömt kameran hemma varenda dag.....hade tex gärna velat ta lite kort på våran Grönalunds dag . Skulle varit kul att visa ett kort på när jag åkte fritt fall !!!! nu ljög jag ..ALDRIG att jag skulle åka något så livsfarligt! Kvasten är min favorit ! Lagom läbbigt . Saker som går runt åker jag INTE , då spyr jag garanterat.
Något annat som jag gärna hade velat visa var vårt besök på RosenhillMunsö. En mycket bohemisk gård med mysigt fik och fin butik. Ni som inte varit där ...åk dit!!!

I kväll har jag i allafall haft kameran med mig men då glömde jag att fota ...förutom två ynka kort !! Vi tog en tur till mysiga Sigtuna för att äta middag....en otroligt söt liten stad !



Ha ha ha ...man skulle kunna tro att dom här två inte känner varandra men det är faktiskt far och son!!!
Semestern fortsätter och jag njuter så gott det går , tyvärr så har min pappa blivit mycket sämre (alzaimers)så mycket av min tid går åt att hjälpa honom och mamma . Men han har ju tagit hand om mig hela sitt liv så nu är det dax för mig att ta hand om honom!
Så därför blir det korta utflykter den här sommaren och tyvärr inget Serbien ....men vad då ,huset står ju kvar där ....nästa sommar kanske....
Ha det så skönt i det något svalare vädret!