måndag 29 december 2008

Ut med julen och in med det nya året!

Fortsätter att njuta av ledigheten ...dvs. sover till minst elva på dagarna , äter lååång frukost ...av med pyamasen vid 13,00.........

I dag läste jag en artikel i Aftonbladet om städning och rensning .....vad är bättre än att börja det nya året med att rensa upp omkring sig? Så i dag har tomtarna fått åka ner i kartongerna , många påsar står i hallen för att bäras till grovsopporna , klädpåsar ska bäras till UFF lådan (har förstått att storlek 38 inte riktigt passar på mig ,,,,,,,)

Hur var det nu med julrean?? Kan inte påstå att jag har gjort några jättefynd precis ...ett par jeans och en gardin ! Men jag har lagt julklappspengarna på något annat , Ett SINGSTAR!!! Så här sjungs det för fullt ...Inte så vackert alla ggr men skoj!

Nu vill jag önska er alla ett
GOTT NYTT ÅR!!!

Posted by Picasa

torsdag 25 december 2008

Juldagen.

Jaha , så var årets julafton över .....kort men intensiv!
En hel del julmat slank ner , så nu känner jag mig allt annat en slank! Ja ja det får jag väl ta tag i nästa år!

Men oj vad jag måste ha varit snäll i år .....snällare än vad jag antagligen har förstått !
Har fått så mycket fina klappar!
Den stora sonen vet precis vad mamman tycker om !!! Är så kär i min fina SIA nalle!
Vänner vet också vad man vill ha!


I dag har vi gjort det som man ska göra på juldagen ....sovit länge och varit på bio! Vi har sett Lasse Majas detektivbyrå, riktigt bra och spännande!
Nu återstår en annan viktig julsak ....annandags rean! Så nu go vänner så ska jag sätta mig och vässa armbågarna så att jag kan hitta många fynd för julklappspengarna!
Ha en fortsatt trevlig jul!

måndag 22 december 2008

Jul i vårt hus......

Till slut blev det lite jul här hemma ......hade väl inte tänkt mig att det skulle bli så färgglatt i år men Filip tyckte absolut att tomtarna måste fram! Så snälla mamman fick gå med på det ....men nästa år . , då ska det bli lite mindre färg och mer vitt och silver !Nu är nästan allt klart . Har glömt att köpa saffran 2 dagar i rad så skorpbaket får vänta tills i morgon ....ett par sista klappar ska handlas ....ett par golv ska torkas ..
..............men sen så ska jag luta mig tillbaks och invänta Julafton! .............................

Lite knäppt egentligen att man fixar och donar och stressar så mycket ....julafton är ju bara ett par timmar ! I alla fall hemma hos oss ..vi äter snabbt för att bli klara till Kalle Anka (som ingen är speciellt roade av! ) Sen sliter vi upp klapparna ....käkar lite godis och sen åker vi hem och slänger oss i soffan! Tur att julen har fler dagar !







Det här är årets pyssliga julklapp ! Stämpel på ljus + en scrappad tändsticksask förstås!





Söta små tomtar och ängel som jag har haft sen jag var liten.





Nu vill jag önska alla en GOD JUL!!!




fredag 19 december 2008

JUL LOV!!!!!

Äntligen så kom avslutningsdagen ! Nu vet jag inte vem som är lyckligast , jag eller barnen ???
I morgon ska jag sova och sova och sova och sova.........ingen hemsk väckarklocka ska få störa mig !! Hoppas att kroppen nu har fatta att det faktiskt är lov!

I helgen så är det tänkt att allt ska bli julklart ! Städning ,pyntning ,klappinköp och ev lite bakning står på schemat ...........

Nu orkar jag inte pilla i hop fler julkort så ni får nöja er med ett digitalt (meningen var ju att det skulle bli ett rörligt men efter en timmes försök så gav jag upp .....ni slipper se mig dansa disco!!!


Ha en trevlig helg och God Jul !

måndag 15 december 2008

Snart ......

Snart , snart ,snart så är det jullov och jag ska vara ledig ända till 2 januari! Ni anar inte hur skönt det ska bli för nu börjar jag känna mig ordentligt sliten! Önskar bara att det kunde vara lite längre lov innan jul .....jag har inte ens lyckats få upp en julgardin!!!! Inte julstädat och inte PYNTAT!!! Förutom den här julälgen (och lite andra saker,,,,,)
Julkorten är i alla fall klara men dom har inte hittat till den röda lådan än men det är väl i morgon som det är sista dagen ?
Jag har tydligen varit lite snäll i år för det här fina paketet fick jag i dag , Nu måste jag bara hitta ett bra gömställe där jag inte hittar det före julafton.....för hur ska jag annars kunna hålla mig från att öppna det ? Erkänner......när jag var liten letade jag upp julklapparna hemma och pillade upp tejpen lite försiktigt .....så jag visste oftast vad jag skulle få i julklapp! Undrar om jag kanske vågar berätta det för mamma nu ? (hoppas att mina barn inte läser det här!!! )
Nu ska jag pyssla klart lite med julklapparna (det blir en del hemgjorda presenter till släkt och vänner .....) Men i morgon DÅ ska jag börja göra lite julfint här hemma för nu börjar det bli stressigt....Har ju inte hunnit så mycket för i helgen har det varit födelsedags firande . Är nu mamma till en 15åring (hur gick det till ? Han var ju bara 4år alldeles nyss.....)och dotter till en 85åring (fattar inte hur det gick till heller???)
Ha en trevlig vecka!

fredag 12 december 2008

Äntligen fredag!

Många dagar har gått sedan jag bloggade sist! Jag försöker att se till att bloggandet inte tar över mitt liv....därför blir det lite glest mellan inläggen!
Veckan har varit fylld med en massa saker....födelsedags firande av min bästaste vän (GRATTIS BIA!!)
Pepparkaksbak
Två stycken utmärkelser har jag fått ! Tack vänner det värmer!
Den här fina har jag fått av min vän Elena !

Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid og forhold!Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu flera vänner ha fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten och bilden på deras utmärkelse...

Den vill jag skicka vidare till ;

http://envilsenloppa.blogspot.com/

http://hemmapalandet.blogspot.com/

http://levapalandet.blogspot.com/

http://lindasvitalantliv.blogspot.com/

http://majamelon.blogg.se/index.html

http://pennyshouse22.blogspot.com/

http://skogensslut.blogspot.com/

http://www.englahemulrika.blogspot.com/

Den här har jag fått av http://lindasvitalantliv.blogspot.com/

Den vill jag skicka vidare till ............

http://vitspets.blogspot.com/ och

http://elenassida.blogg.se/index.html

Den här helgen har vi fullt upp med födelsedagsfirande ,,,,min" lilla stora"pojke fyller 15 år i morgon! (han trodde länge att Lucia tåget var för honom!)

På söndag är det lilla mamma som fyller 85!!!

Ha en trevlig helg!!!

söndag 7 december 2008

Andra advent!

Nu är jag tillbaks igen ....lite mindre gnällig.....
I går så tog jag med mig Filip in till stan för att gå på julmarknaden i Gamla Stan. I duggregn så trängdes vi med tusentals andra .....ett par marsipan grisar inhandlades sen var vi nöjda med det besöket .....Vi tog tunnelbanan in till Hötorget för att köpa lite blommor vilket är smart att göra på lördagar 14,55....-Kom och köp ! Halva priset....! Lite vita rosor till mig och till en kompis som fyllde år!
Efter blominköpen så försökte vi trycka oss in i affärena för lite julklapps köp .....milslånga köer och folk till förbannelse ......vi gav upp ganska så snart ! Att gå och fika var en bättre ide !! En stoooor latte och en stoooor kanelbulle....
Jag får försöka att köpa julklappar en vardag i stället --....eller kanske över nätet! Ett klick med musen sen är det klart!!!



I dag så har vi varit på adventsfika med Filips klass ! Ett litet gulligt Lucia tåg bjöd barnen på ....en ensam liten PEPPARKAKSGUBBE gick i tåget ....å vem var det?

Jo FILIP!!

Nu ska jag slänga mig i soffan ett par minuter för att samla kraft och energi för en ny vecka!

onsdag 3 december 2008

Jag vill ha jul lov NU!!!

Godkväll och välkomna till gnäll bloggen!
Kvällarna är för korta , morgnarna kommer för snabbt (fasiken , man hinner ju inte ens somna förrens det är morgon i gen)
Bussarna går för tidigt (eller ev kan det vara så att jag kommer försent till hållplatsen...)
Arbetsdagarna är för långa!
Barnen är .........fläckvis ok.
Men annars är allt bra!!!

Det blev ju ett par dagars blogg uppehåll och det blir nog så igen ......................
Kämpar på med julkorten ................
Ha det bra ......återkommer snart när jag har lite mer energi!
p.s Tack för att jag fick gnälla lite!!!