tisdag 29 juli 2008

Cyklar i värmen......

I går så var jag och köpte mig en ny cykel (ingen märkvärdig ...bara en vanlig cykel VIT!)
I dag så har vi cyklat och cyklat och cyklat......i morgon så får vi se hur det känns i benen!!! (och rumpan) . Vi cyklade ner till sjön för att sola och bada men när vi kom fram (pust...flämt) så blev himlen full av mörka moln ! Hjälp tänkte jag ,vart tar vi vägen när det börjar åska och blixtra? Livsfarligt ! Folk dör ju av blixten! Med muta om att vi ska cykla till cocosbollsfabriken så gick Filip med på att lämna stranden .........cocosbollsfabriken hade dessvärre semesterstängt så det blev en film och en glass på Statoil i stället!
Eftermiddagen har jag tillbringat i LOKALEN ....rensat lite scrappapper och städat !
Nu på kvällen så kom min gode vän Bia över med lite "korvpresenter!" Lite sånt som vi kan festa till middadgsmaten med (här som i många andra barnfamiljer så äts det mycket korv!)TACK SÅ MYCKET BIA!! Nu blir falukorven lite festligare smak på!

Mycket sol och bad har det blivit varje dag .....men snart är det slut på semestern (1,5 vecka kvar...) Hjälp panik ....vill inte.....har ju massor av grejjer kvar att göra innan det är dags att börja jobba igen! Fast jag tror att jag tar och skiter i dom där trista "måste grejjerna" och bara slappar !
HA EN TREVLIG VECKA!!!!!

fredag 25 juli 2008

Fasiken vad det är varmt!!!!

I går så sa Filip att idag så ORKAR jag inte bada!!!! Jaha och vad ska vi göra då? Gå på restaurang och äta pizza! Ok men först vill mamma gå på Erikshjälpen !
Inga jättefynd blev det där precis! En glasljusstake och en korg ,det var allt.
Filip köpte 2 filmer och på kvällen så la han sig och skulle titta på en av dom (Lotta på Bråkmakargatan) -Jäkla skitLotta hördes det från hans rum....vad är det? -Jag fattar inte vad hon säger !!! Ha ha Filip har köpt en Lotta film på tyska !!! Gud så vi skrattade!Efter Erikshjälpen så blev det smaskig pizza .....fy sjutton vad mycket "utemat" vi har ätit den här sommaren ...men vad då det är ju semester...eller hur?(sen undrar man varför man inte går ner i vikt ...korkat)
Efter pizzan åkte vi förbi mamma för att äta lite Christina-tårta. Fick dom här fina ljusstakarna av mamma (jag har sneglat på dom länge....)

Satt och kollade igenom lite gamla kort och hittade det här från i höstas när dom (B&F) var nere i Serbien och gjöt klart poolen .....hoppas att den blir klar i höst så att vi får en bra sommar nästa år (för då MÅSTE vi åka ner....inte en till sommar hemma då blir jag galen!)Det värsta är att jag tror att jag har valt fel färg på glasmosaiken....men det är lite sent nu att ändra sig för den är redan köpt och nerkörd!
I dag har vi legat vid badet hela dagen och svettats ....i morgon blir det den där härliga sjön på Ekerö!


Ha en trevlig varm och solig helg!

torsdag 24 juli 2008

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN CHRISTINA!!!!

ÅHHH.....Tack så mycket !
Grattis ni andra Christinor också!

tisdag 22 juli 2008

Nu är sommaren HÄR!!!

Äntligen kan man ligga och lapa sol ...förhoppningsvis många dagar!!!
Känns som om sommaren har kommit nu ..nu när semestern snart är slut! .
Dagen har tillbringats vid bassängbadet med trevligt sällskap och kaffe ...kameran bär jag med mig men inte sjutton kommer jag i håg att fota!! Så det blir en reprisbild ....fast det kanske inte gör något för jag tycker i alla fall att den är lika kul varje gång jag ser den!!!
Får se om det blir något mer bloggande den här veckan.....nu ska jag bara njuta av sol och bad ...Gör det ni också!

lördag 19 juli 2008

Jag är inte den som ger mig .....

Nä skam den som ger sig ! Filten skulle bara bli min så i fredags så stack vi iväg på jakt ......Första stoppet var HEMTEX i Sundbyberg .......och där kunde vi stoppa också för den fanns kvar!!! Den låg där så snällt på hyllan och väntade på mig! Så nu ligger den i min soffa ...vit och mjuk! Här kan man skymta att jag har en GRÖN!!! Soffa ....jag är nog den ända i hela världen som inte har en vit ! Men jag gör allt som står i min makt att missköta den ...den blir tex aldrig in smord (skinnsoffa) Så snart har jag nog lyckats få den att se så sliten ut att jag MÅSTE köpa en ny ......
En liten vit uggla från rean på Åhlens fick följa med hem ,just nu får han bo på balkongen men ev får han flytta in till vintern!

En sväng till MYRORNA blev det också ...köpte bara det här blåa kakfatet som snart blir vitt . Nästa gång så lämnar jag 8åringen hemma .....såg en del andra fynd men som sagt var ....barn!


På kvällen kvistade jag över till vännen BIA för att kolla in det lilla näpna barnbarnet och för att äta en god middag (klart att jag glömde kameran hemma ) Fick med mig en söt vit bukett med lukt ärter. Doftar ljuvligt!

Dagen har tillbringats med lite plock och städning av lokalen ....snart dax för pyssel igen !!!

HA EN FORTSATT TREVLIG HELG!!!

torsdag 17 juli 2008

En ganska så regnig dag ...

I dag har det kommit en hel del regn.....men inte mer än att Filip och jag kunde ge oss ut för lite shopping!!! Startade med ett besök på HEMTEX ...jag var ute efter en vit mjuk fin pläd som min kompis Lena hade köpt . Men ni blir väl inte förvånade när jag skriver att dom var slut`! ? Vi bestämde oss för att ta en tur till COOP istället, Filip för att köpa TVspel och jag för att köpa .............
Dom här fina STORA ljus lycktorna REA ! Endast 24,90st!
(vart inte så bra med röda (ros)ljus i!!!


Jag har pysslat lite kort . Ett med en Hänglar stämpel som vanligt!

Jag bestämde mig för att försöka göra ett kort utan stämplar för en gång skull ....och titta det gick ! Lite gammal tapet och spets!!!

I morgon ska jag förhoppningsvis få gulla lite med Bias barnbarn ...om nu farmodern kan slita sig så man får en chans!

onsdag 16 juli 2008

Sol och bad!!

Tre härliga SOLIGA dagar har vi nu haft på den här stranden .....det är svårt att fota så att vattnets färg verkligen syns men det är BLÅTT........lite kallt i vattnet men jag har faktiskt badat , duktiga jag!!!
I morgon ska ju vädret bli lite sämre så vi får hitta på något annat! Finns ju massa att göra hemma också!



Äntligen har jag lyckats få bilderna som Alexander tog med sin mobil när vi var i Norrtälje i söndags!






Märklig konst i Ån!!! Balettben och rostfri diskbänk!!!!!Märkligt men skojigt!


Nu vandrar vi vidare i sommar Stockholm....(jag försöker verkligen att se positivt att behöva gå hemma en hel sommar!!!)

måndag 14 juli 2008

En sjö med blått vatten........

I dag tog vi en tur ut till Munsö för att leta efter någon mysig badplats och det hittade vi!!!! En mysig insjö med klart vatten som var både blått och grönt!!!!Tyvärr så hittade molnen till oss men som tur var så kunde vi köra bilen ända till strandkanten . Så när regnet kom så va vi snabbt inne i bilen..........
Lite kallt i vattnet tyckte Filip!

Men inte kallare än att han kunde ta sig ett dopp ....men hur ska han få i pappan??? Jo stänka lite vatten kanske?


Ja det gick!!!!
Vi hoppas på soligare dag i morgon .,då packar vi matsäck och åker tillbaks !
Kanske att "badkrukemamman" också badar lite (i dag kunde jag inte för jag var så upptagen med att fota"!!!
I går tog vi en tur till Norrtälje.....oj vad många fina inredningsaffärer det fanns som var STÄNGDA!!! Kan tänka mig en liten tur dit igen en vardag!
Klantiga jag glömde kameran hemma, men Alex tog lite med sin mobil.....det fanns nämligen en massa konstig konst i Ån som rinner genom staden....ska be honom att föra över bilderna till min dator sen så ni kan få se ...tex en rostfri diskbänk...balettben + en massa andra märkliga saker som låg i ån!
Nu ska jag slänga mig i soffan och spela lite XBOX 360.......
HOPPAS ATT VI FÅR SOL I MORGON !!!!!!



lördag 12 juli 2008

Nu har vi en åttaåring i huset.......

Tidigt i morse blev jag väckt av en liten pojkröst som sa ...-Kommer ni inte snart? Ja har väntat hela natten!!! Jag hade ju inget annat val än att gå in och brutalt väcka tonårsbrorsan ........släpa med honom (zombien,,) in till sin lillebror och få honom att sjunga tillsammans med den minst lika trötta mamman ......JA MÅ HAN LEVA!!!! Efter sång och överlämnande av paket så snubblade han in till sig igen för att sova 5 tim till!!!
Lillebror var i alla fall nöjd.......satte i gång sitt nya TV spel och lät oss sova vidare !
Vi har ätit tårta hela dagen så att mina midjevolanger har blivit lite vidare.....

I dag var det en sån där mittimellan dag ....sol och moln........hoppas på sol i morgon så att vi kan åka till någon strand för i morgon är pappan ledig ...Så man får passa på att ta sig lite längre när man har bil ..(ja bil har jag men inget körkort!! Dumt va?) Kanske att det blir en liten tur till Norrtälje....eller Vaxholm ...kanske att man "råkar" se en liten LOPPIS på vägen!
HA EN FORTSATT TREVLIG HELG MED MYCKET SOL!!!

tisdag 8 juli 2008

Regniga dagar....och att vara ute i god tid!

Ja nu har Stockholm haft sommar väder i 2dagar!! Dvs REGN! Fast det gör inte mig så mycket för jag är den typen som tycker att det är lite mysigt........
vad gör man då när det regnet smattrar mot rutorna? Jo man är ute i god tid och sätter i gång med att göra JULKORT!!!! Lite galet jag vet...........

Det blev inte bara julkort ....en liten korg att kanske lägga polkagrisar i och ge bort?

Eller varför inte ett litet" bara för att kort" Jag är ju den sparsamma typen (nu snackar vi inte om pengar!) ....Här har jag suttit och tejpat ihop småpappers remsor så att det har blivit fint bakgrundspapper! )(på julkorten också)



I dag har jag suttit och kollat på byteslägenheter ....fick ett ryck att jag vill bo lite större ....men jag har höga krav så det är svårt att hitta något lämpligt...ett krav är tex inglasad balkong.......använder min flitigt !!!! äsch jag bor nog kvar där jag bor .....ska bara kasta och rensa lite så att vi får mer plats!!! (i går blev det en jättekasse till grovsoporna ,en klädpåse till klädinsamlingen och 2 jättekartonger med leksaker till källaren ....det tar aldrig slut....kan det vara för att jag är såååå duktig på att fylla på???!!!
Nu ska jag slå in lite paket ....min "bebis" fyller 8år på lördag!!



HA EN TREVLIG VECKA :.........VI FÅR HOPPAS PÅ LITE SOL!!!

söndag 6 juli 2008

Det ser ut att bli en molnig dag!

Eftersom att jag trodde att det skulle bli molnigt i går så blev det en bad vilo dag (nu lös ju solen i går i alla fall !) Efter 3 sol och bad dagar så behöver ju kroppen vila lite från solen!
Vad ska man göra då??? Jo shoppa förstås! Min stora son är ingen gardin älskare han skulle helst vilja vara utan , men eftersom han gärna pratar i telefonen om nätterna och jag har talat om för honom att jag hör varendaste ord så börjar han fatta att han måste ha lite ljuddämpade saker ....som gardin tex! Så det blev en tur till HEMTEX . Gardin till halva priset och en ny termos till stranden !!!!!

Han lyckades sätta upp gardinen alldeles själv och nu har jag inte hjärta att säga att han måste ta ner den för att den borde strykas .......får göra det när han inte är hemma !!! Nu ska jag bara försöka få honom att fatta att litteratur är ljuddämpande också!!! (han hatar böcker och han hatar att läsa!)

Jaha och vad shoppades mer ? Jo en del bebiskläder .....nä inte till mig!!! Visserligen läste jag i Aftonbladet i dag om en kvinna på 70 som fått tvillingar! Men nej tack (nu är ju jag visserligen "bara" 45 .......)

Nä bebiskläderna är till en jobbarkompis som fått barn (betydligt yngre än både mig och den 70åriga mamman!)

GRATTIS JENNIE TILL SONEN!!!




I dag är himlen full med moln och en bra dag för hemmapyssel ......strykhögen ....dammtussar ......ev fönsterputs !
HA EN BRA SÖNDAG!!!!!!!!!!!

torsdag 3 juli 2008

SOL!!!

Äntligen en ordentligt varm och solig dag! Gick upp tidigt i morse (typ 9,30 med väckarklockans hjälp) vispade i hop en pannkaksmet ,gräddade dom , packade min praktiska suveräna dramaten tantvagn!!! Väckte det lilla barnet och gick ner till badet! Filip låg i vattnet i 3,5 timme med endast en liten 5 min ät paus! Tom jag badade så då förstår ni som vet att jag är en badkruka att det faktiskt var varmt i dag!

Träffade kompisen Elena och hon tyckte absolut att vi skulle ta en riktig solbild på oss tillsammans................................lite anonyma vill vi ju vara!

Fotat av Elena (klicka på henne i min länklista så får ni se en tjej som kan konsten att trycka och göra snygga väskor )

i morgon ska ju solen också skina så jag ställer klockan så att jag kommer upp "tidigt" i morgon också!

HOPPAS ATT SOLEN SKINER PÅ ALLA I MORGON OCKSÅ!!!!!

onsdag 2 juli 2008

Kort,moln och tantavarning!

I dag har vi varit vid badet och frusit!!! Jag var så säker på att solen skulle titta fram och det gjorde den ......en halv minut ungefär! I morgon har dom (vädergubbarna) lovat att solen ska skina över Stockholm så vi gör ett nytt försök!

TANTVARNING.............när jag var på Ikea förra veckan så fick jag syn på den här fina dramaten ! Eftersom vi åkte kommunalt dit så tvekade jag inte en sekund att handla den (hade ju liksom köpt lite smått och gott....) Nu har jag använt den varje dag! Till affären , till badet ....helt suveränt!! (å jag är väl tant också )



När vi var på Ikea så passade vi förstås på att besöka Rusta. Titta vad jag hittade ! En 2m lång stjärnvimpel för 19,50! Jag har beundrat andra bloggares sydda vimplar men orkar aldrig ta fram maskinen för att sy en egen !! Men det behöver jag inte nu! Synd bara att Filips väggar är blå....men det kan vi snart ändra på !




Har pysslat lite på kvällarna så några kort har det blivit..........




I kväll har vi varit och tittat på den nya Narnia filmen. En "stor" film klart sevärd!














HA en fortsatt skön och solig vecka!