tisdag 29 januari 2008

VAB och pärlplattor!

Jag har varit hemma med Filip i 2 dagar (maginf.....) Det var så länge sen hag vabbade så jag höll på att glömma att meddela försäkringskassan!!
I dag har vi sysselsatt oss med att bygga pärlplattor och möblera om lite (barnen har bytt data bord med varandra ....) Jag har ju lite svårt att städa utan att möblera om lite och det har ju tydligen gått i arv till mina barn!

I går var jag hemma hos mina föräldrar för att ha ett möte med en biståndshandläggare från äldreomsorgen,.Det gick bra men jag kände mig lite deppig efteråt för det är inte så himla kul att ens föräldrar börjar bli så gamla att dom inte klarar sig själva, .Men vad gör man när man är lite deppig`? Jo man springer in på Indiska och shoppar! Hittade fina gardiner som jag raskt köpte!

Sen blev det ett besök i blomaffären. Kolla vilket fint trätråg som dom är planterade i!!! Sen kändes det lite bättre! Ja lite shopping kan verkligen få en på lite bättre humör!
I morgon är det dax att återvända till verkligheten för nu är Filip frisk igen!


lördag 26 januari 2008

Mitt hem har tagit stryk...........


Ja faktiskt så är det så illa att mitt hem håller på att förfalla..........

Helgerna tillbringas ju i lokalen för målning (hela dagen i dag men nu är det nästan klart!) Veckorna jobbar jag och kommer hem dödstrött (och tillbringar alldeles för mycket tid framför skärmen)

Nu i kväll så tittade jag mig omkring och tänkte herregud vad är detta !? Bor jag här?Nu pratar jag inte om dammoch smuts för det lyckas jag hålla borta någorlunda .....men röran !!! Ett ex på förfall är att jag tog ner julgardinen för ett par veckor sen ,tror ni att jag har satt upp en ny? Svar NEJ!!!

Men en kul grejj som jag upptäckte i dag va att 2 av mina orkideer har börjat blomma ! Jag som hade gett upp och tänkte slänga dom!

Nu ska jag gå och sova så att jag får kraft till att rensa och fixa lite här i morgon.

torsdag 24 januari 2008

Snart helg igen!

Ja inläggen duggar inte tätt här inte. ............................................

Veckorna är ju fulla med diverse saker som jobb ,tvätt och annat trist!

men igår gjorde jag något roligt ,jag var på Stadsteatern och såg Pippi (med jobbet) Den var otroligt bra och Herr Nilsson var så söt och kul! Så den rekomenderar jag varmt.
Förutom alla vanliga måsten så försöker jag skapa lite ....och så packar jag ner pysselgrejjer som ska till lokalen! I helgen ska vi städa och ta dit möbler men jag saknar fortfarande BORD.
Ha en fortsatt trevlig vecka ! Nu ska jag ta hand om tvätten ,fy fan vad trist!

måndag 21 januari 2008

Present...........




Titta vilken fin ljuslyckta från Pentik ....
som jag fick av mina arbetskompisar i dag! Tur att jag hade köpt med mig en smaskig semeltårta när jag fick en sån fin! Fick även fina ljuslycktor på jobbet i fredags men dom har jag inte fotat än så dom får ni se en annan dag. En stor slant från mina föräldrar fick jag också och den går till lite pysselinköp! Det blev mycket målande i går också så nu är det nästan klart och sen börjar det roliga ....piffet och jakten på inredning! Så är det någon som har ett typ konferransbord för mycket så hojta gärna!

Den här skojjiga scrapp sidan med ensama mamman har Lena gjort åt mig!
Jag älskar den serien!
Ha en trevlig vecka......snart är det helg igen!




lördag 19 januari 2008

Hipp Hipp Hurra.......

Ett år har gått sen jag fyllde år sist! Jag tänker inte tala om hur mycket jag fyller ....det får ni gissa ! Det har inte blivit så mycket firande i dag för vi har som vanligt målat och målat! Sakta men säkert börjar vi bli klara,.
Min vän Lena kom över i kväll och gav mig ett presentkort på massage ! Hon har tom bokat en tid åt mig! Det ska bli så skönt. Tack Lena!
Ha en trevlig helg!

torsdag 17 januari 2008

Inget ...........

Nä just det jag har inget att visa......stört omöjligt att få med en bild i det här inlägget(blogger jävlas med mig i kväll) Fast det gör inget för jag har inget att visa utom en lägenhet som är upp och ner ,har inte haft tid att städa och plocka på flera dagar för jag har ju något roligare att göra .....lokalen !! Vi har inte kommit så långt den här veckan men en vägg är byggd och målat har vi gjort lite grann. Men nu är det ju helg och vi ska försöka hinna med så mycket som möjligt.
VARFÖR måste barnens skolböcker ha papper???? jag har kämpat i en timme för att klä Filips mattebok och jag kan verkligen inte! Fasiken vad jag har svurit och knölat ihop papper ....men nu är det iallafall klart men den ser för jävlig ut rent ut sagt ! Stackars barn som kommer att få gå till skolan i morgon med en knölig bok !
Nu ska jag slänga mig i sängen och läsa slutet på Harry Potter ! Spännande som bara den!

söndag 13 januari 2008

Måla,måla ......








Hela dagen har vi målat och byggt vägg ..............




I dag kom jag ihåg att ta med mig kameran så att ni kan få se lite! Som ni ser jobbar hela familjen .Vi har tom tvingat stackars tonåring att måla! Vi fortsätter i morgon kväll och jag hoppas att jag snart kan visa bilder på en färdig lokal ..........För er som undrar vad jag snackar om för kurser så är det kort ...typ grattis och sånt med stämpelmotiv!


Som tex dom här korten (dom här gjorde jag för ca ett år sen ,fotar kort så sällan så jag hittade inte några nya fina att visa)
Eftersom jag tidigare har hyrt lokal för kurser så har det inneburit en himla massa släpande av grejjer .....men nu får jag ju ett ställe där sakerna kan stå kvar!
Ha en trevlig vecka .....snart är det helg igen!!!




















































lördag 12 januari 2008

Spackla och måla...........

Ja det är precis vad vi håller på med!!! För nu är kontrakt skrivet och nycklarna är hämtade! Vi har jobbat hela dagen med att dra ut spikaroch skruvar! Spacklat och städat.......i morgon ska vi börja att måla väggarna (vita förstås)
Lokalen är bara så perfekt, kunde knappast bli bättre. Längtar tills det börjar bli dax för inredning och piff! Sen är det bara att sätta fart på "kortkurseriet" för hyran är ju inte gratis precis! Det finns tre st rum .2 små som Boban ska ha till kontor och ett Stort som är till mig!!!!

Den här fina inköpslistan satt i min mormors kök när jag var liten ,men numer sitter den i mitt! Jättebra om man tex vill komma ihåg att man måste köpa kängsnören, skokräm eller fotogen! Det finns även ett hål upptill där man kan stoppa i sina kvitton!
Ha ha det är många som inte förstår mitt sätt att se året (dvs motsols) Men jag är så glad att jag har hittat åtminstone två st till som tänker som jag !!! Jag har alltid trot att jag var ensam i hela världen om att tänka så ....tack för att ni finns! (Elena och Vilsna Loppan) Nu ska jag lägga mig på sofflocket och samla kraft till morgondagens måleri! Trevlig Helg!

onsdag 9 januari 2008

Utmaning.....och lite körigt!

Ja lite körigt är det just nu med ungar,jobb,hem..och en massa annat! Men liiiite tid har man väl alltid att blogga?

Nu har jag stigit upp tidigt i 3 dagar och det är sannerligen inte lätt......jag får ta mig i nackskinnet och slita upp mig varje morgon (hur jag gör med ungarna får ni inte veta!)Men men man (kanske) vänjer sig om en vecka eller så.........iof inte så troligt.

I morgon får vi nog nyckeln till lokalen och kan skriva kontrakt.....sen börjar det roliga med att få ordning på allt.Superkul är det .....speciellt eftersom jag kommer att ha en massa miljoner på lördag som jag kan spendera (Bia och jag ska nämligen vinna på lotto på lördag,det ni!)

Jag har blivit utmanad av tjejerna som har bloggarna

http://envilsenloppa.blogspot.com/

http://nicolinasboning.blogspot.com/

ojoj jag ska berätta 7 sanningar om mig själv........

1. Jag har väldigt svårt att koppla av om jag har smutstvätt i smutsskåpet.(inte minsta lilla strumpa får ligga där ).....min tvättmaskin snurrar runt jämt .

2.Varje morgon när jag går hemifrån så går jag tillbaks ,låser upp dörren och går in för att kolla att kaffebryggaren är avstängd (vilket den självklart är !)

3.Jag tar ett bad i badkaret VARJE morgon!

4.När jag ska sova går jag upp minst 2ggr för att kolla att ljusen är släckta,spisen avstängd .....och kaffebryggaren!!!

5.Har lätt för att bli manisk när jag har kommit på något nytt pyssel.

6. När jag "tänker " ett år så går inte mitt år som klockan....typ Januari är på nr11.....(undrar om ni fattar ..hm) jag har ännu inte träffat någon som tänker likadant.

7Räknar ofta saker ...tex när jag ska köpa potatis.....hänga tvätt......knäppt? Ja jag vet!

Jaha det va det ....nu ska jag ju också utmana någon ....Då utmanar jag

http://bellapension.blogg.se/

http://styggalillaloppan.blogspot.com/

http://spangalyan.blogspot.com/
Lite svårt eftersom jag vet att många redan har blivit utmanade plus att det är många som inte vill!
Om ni antar utmaningen så ska ni ...
1: Länka till den som har utmanat dig.
2: Berätta 7 sanningar om dig själv.
3: Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.(jag utmanade bara 3 så om det är någon som känner sig mannad......
4: Lämna meddelande till dom du har utmanat.
Ha en trevlig vecka ,återkommer lite senare i veckan!

söndag 6 januari 2008

Sista dagen..........


I morgon börjar en ny termin .......vart tog det här lovet vägen? Det är så himla märkligt hur alla lov som känns så långa när dom börjar blir så himla korta på slutet!!!! Den största paniken är väl hur sjutton vi ska komma upp i morgon"! ?
Klockan är nu 11,02 och ungarna sover som små grisar! Kanske vore smart att väcka dom så att dom kan somna i tid i kväll ,men det är ju så tyst och skönt .....
Har ju glömt bort att visa den här fina ljusstaken som jag fick i julklapp av en arbetskompis!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och njuta av den sista lediga dagen.......

fredag 4 januari 2008

Rea fynd och LOKAL!!!



I dag har jag och Boban varit och kollat på en lokal!!! Tyvär så blev det en liten miss så han som skulle komma med nyckeln kom inte ,men det gick alldeles utmärkt att kolla genom fönstrena och den ser helt perfekt ut!!!!
Lokal till vad??? Jo B behöver ett kontor och jag behöver en kurslokal så att jag kan ha kurser lite oftare!!! På tisdag ska B träffa hyresvärden så att det är bara att hålla tummarna! Lokalen skulle även fungera utmärkt som en butik!! men det blir en senare dröm...............Just nu fylls min hjärna med inrednings grejjer såsom möbler ,kaffekoppar och annat som vi måste ha. Tur att man är köpgalen så att man har ett lager hemma!
Va förresten på Indiska och fyllde på lagret lite!!! Ta 2 betala för 1!! Vi har en fin affär i Vällingby som heter Sköna Tyger där hittade jag fina våriga lycktor !
Va även en sväng ner till Spånga där garnaffären ska upphöra så att det va 50% så lite band fick följa med hem! Nu ska jag fortsätta att drömma om lokalen så håll nu tummarna för att den blir vår!

onsdag 2 januari 2008

Badrumspiff!

Badrummet är nu färdigstädat och i dag har jag fixat lite därinne.......Inte så lätt eftersom det är ett pyttebadrum!
Filip och jag har hunnit med ett biobesök idag ,vi såg Surf up ganska så bra!
Rensning pågår fotrtfarande ...fortsättning följer.......





















tisdag 1 januari 2008

Nytt År!


Jaha så blev det ett nytt år ....nytt år med nya planer ,som tex RENSA I RÖRAN!!! I dag startade jag med badrummet!! Allt tömdes ut och självklart så blev det en stor slängpåse ! Skönt! Sen har det skurats och fejats ...tur att jag har en liten hjälpsam son som gillar att leka med vatten. Nu ska det bara torka sen är det dags för "badrumspiffning".
Tur att jag har ett par dagars ledighet kvar så att vi kan rensa på fler ställen! Vi får se vilket hörn av lägenheten det blir i morgon? Fortsättning följer...........